DXF en DWG

Functie

Een bestand in DXF- of DWG-formaat importeren. Na het kiezen van een bestand in de Verkenner, verschijnt er een dialoog waar verschillende opties en instellingen kunnen worden toegepast.

Wijze van vertalen

Een DXF- of DWG-bestand bevat in de praktijk de modeltekening (modelspace) en eventueel de plottekening (paperspace) met een soort referentieview naar de modeltekening. De gebruiker kan kiezen wat er geïmporteerd moet worden:

Instellingen

Bij importeren vanuit DXF- en DWG-formaat wordt een aantal opties geboden, om het geïmporteerde bestand beter bij de in Adomi gebruikte conventies te laten aansluiten.

2D/3D import

Elementsoort

Splitsen in lijnen

Blocks

Mapping lagen

Definitiebestand

Model- en plottekening

Te importeren layout

Schaling en verplaatsing

DXF/DWG Viewer

Werkwijze bij import vanuit DXF/DWG-formaat

Meldingen

Melding Betekenis
Element ongeldig! Het importeren is afgebroken, omdat het bestand een element bevat dat niet naar een geldig Adomi-element vertaald kan worden. Vaak is deze melding het gevolg van te grote coördinaten. Het probleem kan verholpen worden door een translatie en/of schaling op te geven.
Plot stijl tabel(len) niet gevonden. Het CTB-bestand waarnaar in het DWG-bestand wordt verwezen, is niet gevonden. Kies je voor , dan kun je het betreffende CTB-bestand handmatig opzoeken. Kies je voor , dan worden de standaardinstellingen gebruikt. De standaardinstellingen voldoen in de meeste gevallen om een geïmporteerd DWG-bestand als onderlegger te kunnen gebruiken.